Tesco och Orchidéer...

Eftersom gårdagen tillbringades i mycket sol och värme så fick dagen tillbringas i lite AC. Staden Klaeng ligger ca 1,5 mil från där vi bor och man tar sig dit med moppen på under 30 minuter. Det är en trevlig tur, förutom sista biten som man får köra på en ganska trafikerad väg, men eftersom vi har en chaufför som kör som en inföding så var det inga som helst problem!
 
I Klaeng finns bland annat en stor Tesco, det är ungefär som Maxi. I detta fallet så ligger Tesco på övervåningen, och på undervåningen finns flera småbutiker, caféer och en biograf. 
 
Jag tycker det är jätterolig att kolla runt i utländska mataffärer, vet inte riktigt varför med det är kul. Vi hade en liten lista med oss med några olika saker vi skulle köpa, kaffe, vatten, yoghurt, toapapper, frukt och lite annat. Vi hittade Japanska potatis som vi köpte och som vi ska testa nästa gång vi grillar och gör klyftpotatis. I "Svenskbutiken" Viva på beachroad i Mae Phim tog de 25 bath per potatis och på Tesco tog de 35 bath per kg, det var lite skillnad. 
 
Det var jätteskönt inne i affären, när vi kom ut till moppen höll vi på att storkna.
 
 
Beauti Drink, vet inte om det finns i Sverige än...
 
 
Coffeecoated Peanuts...
 
 
Fina fisken, såg ut som makrill faktiskt!
 
 
Och varför inte ett nattlinne för vuxna med Peppa Pig...
 
 
Dax att betala!
 
 
På vägen till Klaeng liggar en blomserbutik, jag har hört om den förut, och att de säljer fina orchidéer där. Vi stannade till och VILKA blommor! För 350 bath kunde man få dessa rejäla exemplaren! Alltså drygt 100 kronor. Det var tre-fyra stammar som var som tjocka tummar fulla med blommor!
 
 
Jag slog till med en hängande variant för 100 bath, ca 35 spänn. Den hänger så fint här utanför nu!
 
 
Ännu en dag till ända i härliga Mae Phim!

Kommentera här: