Födelsedag 27 mars

Detta vaknade man till idag, på min födelsedag!!!
 
 
 
Idag är det min födelsedag! Det är kanske inte så mycket att fira egentligen men det är ändå roligt att veta att dagen är lite speciell. Vi är väldigt dåliga på att fira bemärkelsedagar i vår familj och släkt, tråkigt kanske men det är lite så vi är.
 
Bestämde mig i alla fall för att köpa något extra gott till middag idag, Det enda jag kan komma på som är gott och som inte behöver tillagas är faktiskt grillade kamben och potatissallad. Mmmm.... Till det hade vi min nya favorit, Hummus och grönsaksstavar. Hummus har jag gillat länge men inte testat att göra själv. Det var ju superenkelt och såå gott, dessutom nyttigt. Tänker att det kommer bli kanon som mellanmål i Thailand. Ska försöka få Iris att smaka :-)
 
Har också blivit uppvaktad på jobbet idag, som sig bör ;-) På tisdagar kör vi alltid gemensam frukost samt möte, dagen till ära bjöds det även på citrontårta - ville hålla oss till gult med tanke på påsken.
 
 
 
 
Gumman har arrangerat parmaskinkan och grönsakerna såå fint!
 
 
 
 
 

Storstädning

För några månader sedan var jag inne på att skaffa "Hemstäd". Har haft det tidigare men inte varit så nöjd, då tog min mamma över och hjälpte oss,  men nu orkar hon inte längre. Just hjälp med städning är en lyx jag skulle kunna tänka mig. Det går åt mycket tid att städa och det håller ju sig så kort tid. Det bästa med städhjälp är också att hela huset blir städat på en gång och jag slipper tjata och tjafsa om det här hemma. Det är sällan vi gör en riktig storstädning hemma utan det blir ju mest att man tar ett rum då och då och då får man aldrig den härliga nystädade känslan. Att ha städhjälp två gånger i månaden skulle kosta ca 2000 kr per månad, efter rutavdrag. Alltså totalt 24 000 kr per år, är det värt det?
 
Just i år är det ju självklart inte det, med tanke på vårt sparande, men annars... Vi har städat ca 8 timmar, två pers och Iris som var såå duktig och städade badrummen, så alltså ca 16 timmar denna helgen. Ingår även tur till Maxi, hundpromenader och lite annat fixande också i och för sig, och det blev fint. Men om man är ärlig så skulle detta behövas göras kanske varannan månad i alla fall, och det gör vi ju inte.
 
Ja, vi får se....

Idag har det töat rejält, tagit bra på snön. Jag tycker snön kan ligga så blir det en kort vår, det är lika bra. Men så får jag visst inte tänka säger min man som har en däckfirma, tänkte inte på det. Reglerna är ju ändrade så att dubbdäcken måste vara av senast den 15 april vilket är ett par veckor tidigare än förr. Är det då en sen vår så blir det väldigt stressigt när alla skall ha av däcken samtidigt. 
 
I vilket fall som helst så kändes det faktiskt som om våren inte är alltför långt borta. Två veckor kvar till min födelsedag och sedan påsk direkt på. Sen är det april och då hoppas vi det börjar bli lite goare ute så vi kan klä av båten sina vinterkläder. 
 
Våren är på väg, och idag är det 75 dagar kvar tills vi ska till Rhodos. Livet leker :-)