Branäs i bilder

Då var det dags för lite äventyr! Vad vi hade väntat på att få se lite snö! Resan gick bra, väldigt lite tjat faktiskt. Vi kom fram till incheckninggstugan exakt kl 14:00! Alla skidor var på plats i stugan så allt var tipp topp, förutom att jag faktiskt lyckats missa att boka internet. Dessutom var alla "dånglar" uthyrda så vi fick klara oss utan, det gick...
 
 
 
Mellanmål på Ladan
 
Vår stuga nr. 11, den var ok men det var mysigare på Sportmans. 
 
Gumman kramar Björnbusan
 
 

Frossa och svettningar

I går började jag frysa något helt hemskt, huttrade som bara den. I natt har jag svettats som en fullblodshingst men jag kände mig ändå inte febrig. Och mycket riktgt, termometern visade 37 grader. Det sticker i hela kroppen precis som när man har feber och jag har ont över bröstet. Undrar vad det kan vara. Gumman blev ju febrig och hostig efter jul och den hostan sitter i lite fortfarande. Mannen började hosta i Branäs, en riktigt djup hosta men inga fler symptom. Märkligt. Förr var man liksom förkyld. Fick ont i halsen, snörvlade och fick feber men så verkar det inte vara längre. I vilket fall som helst så är jag hemma från jobbet idag. 
 
Tur i oturen var att detta kom nu och inte i fredags! Vi har haft en riktigt trevlig helg. Promenader, vila på rummet, goda frukostar och party på kvällarna. När man åker på Kick Off med Däckteam kan man alltid räkna med att det blir riktigt röj!
 
Kvällens tema var Disco!
 
 
Kvällens artister var Jessica Andersson, David Lindgren och Rennie Mirro, riktigt hög klass!
 
 
 

Äventyr i vardagen

Bloggen heter ju vardag och äventyr och denna helgen blir det lite äventyr i vardagen. Medan maken är på konferens och mässa så får jag försöka roa mig så gott det går, och det går faktiskt väldigt bra!
 
Igår promenerade jag ut på stan utan något egentligt mål. Gick söder ut och kom så långt som till "Triangeln" där vände jag och gick tillbaka. Passerade flera intressanta landmärken.
 
Fint pyntat träd på Gustav Adolfs Torg.
 
Ebbas hus.
Mitt i centrala Malmö finns ett litet gathus med en välbevarad interiör från 1910-talet. På insidan ser det ut precis som det gjorde när Ebba Olsson och hennes familj flyttade in i början av seklet. Ebba vägrade lämna sitt hem när de andra husen i området revs på 1960-talet och ersattes med nya. Huset tillhör nu Malmö Museer.
 
 Hittade även Teschska palatset där Apoteket Lejonet finns. Sveriges äldsta apotek. Riktigt fint!
 
 
 
 
Till sist fick det bli en fika på Espresso House i väntan på att konferensen skulle ta slut.