316 dagar kvar

Jag tänker INTE (tror jag...) hålla på att räkna ner tills vi ska åka till Thailand. Det är bara nu när jag håller på och bokar och planerar och det görs så många inlägg på facebook i Mae Phim grupperna som jag blir så pirrig. Om några veckor är högsäsongen över där och folk åker hem, då blir det inte lika mycket inlägg om lockar. Sedan kommer ju våren, en resa till Rhodos, sommar, semester och segling in i tankarna. När hösten sedan kommer ska det bli sååå himla skönt att ha denna långresa att vänta på. 
 
Det jag väntar på nu är att min semester skall bli godkänd, att Norwegian ska släppa returbiljetter den 10:e februari samt att jag skall betala in första delen på hushyran.Glädjande nog ingår både lakan, handdukar och slutstäd i hyran, vilket innebär mer plats för mjöl och ostar samt att jag slipper städa själv. Brukar ju stå för slutstädningar själv eftersom det brukar vara hutlöst dyrt, i alla fall i Sverige :-)
 
När det gäller köpstopp så har det gått väldigt bra, har inte köpt i princip något förutom mat och så. Har blivit någon present och en jacka till mannen, som faktiskt var tvunget. Riktigt längtar till lönen kommer så jag kan föra över mer till Thailandskontot!
 
Här är en bild på gumman och vårt fordon vi hade när vi hälsade på morfar i januari 2015. Bilden är tagen utanför brorsans hus i Sin Siam Village!
Christina Falk Larssons foto.

Hjärtan

I går var det Alla Hjärtans Dag, jag är lat och snål så jag brukar inte uppmärksamma sådana  högtider, tycker det är lite löjligt och kommersiellt. I går dock, för gummans skull så klart, så stekte jag lite Hjärtplättar i alla fall, de blev rätt bra.
 
 
Igår kom också maken hem från kursen på Gran Canaria, han verkade nöjd och det kan jag förstå, lite avundsjuk! Dessutom blev han kurstvåa vilket innebär ett pris i form av en fin Cava - mmmm....
 
Han fick också lite Hjärtplättar :-)
 

Trotsar fotoförbudet och lite semlor

På lördagar går lilla gumman i simskola på Actic i Lerum. Verkligen jättebra! Hade inte hört så bra om deras simskola men jag ville testa ändå. Framför allt eftersom vi var där flera gånger i våras och "badade in oss".
 
Gumman har inte varit förtjust i vatten och att doppa huvudet så jag tänkte att vi för skynda långsamt, och det har funkat kanon. Jättetrevlig simhall med mysiga bassänger och ett café inne i hallen. Annars har jag alltid varit på Åby simhall i Mölndal och det är inte mysigt, lite ångestkänsla faktiskt efter skolsimningarna...
 
Nu går hon termin två och då får inte föräldrarna vara med inne i undervisningshallen utan vi kan käckt sitta i caféet och läsa en gratis GP. 
 
I lördags hade vi inte med inträdeskortet, eftersom det hade åkt med gubben till Gran Canaria på kurs. Typiskt tänkte jag, för det kostar typ 100 kr / st att gå in, och det rimmar illa med mitt sparande. MEN jag sa till att vi glömt kortet och då fixade de in oss via datorn i stället, då blev jag glad, 200 spänn till Thailand, det räcker till mycket där! 
 
 
Det är ju fotoförbud i hallen, vilket är jättebra men jag var bara tvungen att trotsa det denna gång.
 
 
I söndags firade vi fettisdag, jag vet, det låter ju helt knäppt men det funkade faktiskt! Mamma, pappa, jag och gumman. Gissa vem som ville ha donut med choklad....