Lunch och utflykt...

Fredag idag, och skolan slutar redan 13:10, så då tänkte vi oss en utflykt på eftermiddagen. Jag hade hört talas om ett tempel som ligger hyfsat nära där det finns vilda apor man kan mata. Vi samlade all gammal frukt vi hade och gav oss först iväg för att äta lunch. Vi hade sett ett ställe utmed vägen som heter Coffee Driver som såg mysigt ut. Trevlig ställe men väldigt små portioner, visserligen billigt men man vill ju ändå bli mätt...
 
 
Cool inredning, och cool svärmor!
 
 
När vi väntade utanför skolan så kom de större eleverna tillbaka till skolan efter att ha haft gympa, rektor Eva var med och hon frågade vad vi hade gjort under dagen. Vi sa att vi tagit det lugnt och att vi på em tänkt ta en tur till aptemplet. "NEJ herregud, gör INTE det sa hon, och verkligen inte med sarängen. Man måste ha bil och ha stängda rutor för aporna är helt galna. Vägen dit är jättedålig och man måste gå en bra bit när man väl är framme" Det skulle inte vara något kul ställe för Iris, det kunde hon säga med säkerhet.
 
Vi följde hennes råd och åkte istället åt andra hållet, österut. Där finns ett gammalt krigsfartyg som ligger på land som man kan åka och titta på, det skulle vara en mycket bättre utflykt garanterade hon. Så vi följde hennes råd! Det var en dryg mil att köra men fin väg och ingen trafik. Väl framme så gick vi en runda på fartyget, man fick gå upp ända in i styrhytten så det var faktiskt lite roligt. Hittade lite info som finns nedan.
 
På vägen hem passerade vi Happy Horse, vi svängde in och passade på att boka in en ridlektion för P, han fick ett presentkort av mig för typ 10 år sedan på en ridlektion och nu är det dags att utnyttja det. Ska bli himla intressant att se, och jag LOVAR att det kommer bilder! Vi gav även hästarna alla äpplen och päron som aporna skulle fått så jag hoppas att de minns detta imorron när vi kommer för ridtur!
 
 
HTMS Prasae var ursprungligen ett amerikansk fregat byggt 1943 och ursprungligen hette "USS Gallup".
Efter andra världskriget såldes fartyget till Royal Thai Navy under förutsättning att det hjälper till i Koreakriget.

Den avvecklades slutligen år 2000 och dockades i Paknam Prasae, en liten by på floden Prasae, varefter fartyget namngavs. När jag säger "dockad", är fartygets käl bokstavligen begravd i marken, omgiven av en betonghållfast mur.

Det kostar ingenting att utforska båten och klättra upp på däck och upp till styrhytten, men det är inte tillåtet inuti, vilket är låst. Detta är förmodligen lika bra, för även om fartygets utsida uppenbarligen upprätthålls finns det tydliga skyltar i styrhytten och andra områden, att fartyget är i allvarligt förfall.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/USS_Gallup_(PF-47)7
 
 
Utsikt från styrhytten.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Hej! Vad härligt ni har det!☀️ Kul att läsa här på bloggen och jag tror att rektorn har rätt; apor i det fria är svåra att läsa och kan snabbt bli närgångna! I alla fall var det så med de jag träffat i Asien🐒. Ha en skön helg! Kram Petra

Svar: Hej! Skickade just ett mail till dig 😉 där jag frågade om du läser bloggen, anser mig ha fått ett svar 😂 Kram!!
vardagochaventyr.blogg.se

Kommentera här: