Grill och Marknad i Ban Kram

I dag sken solen när vi vaknade, äntligen. Direkt blev det varmt och svettigt, men det är ju det vi längtat efter så vi klagar inte.
 
Vi bestämde oss för att åka till stranden och se ifall det var möjligt att bada, men vattnet var fortfarande så högt att det inte var någon strand kvar att sitta på. Så vi tog istället en tur till "Kinesen" som sålde i princip allt, inklusive grill som vi var på jakt efter. Vi hittade en gullig liten röd för 299B, grillkol, lite flisor och några geléklumpar att tända med. Hela kalaset gick på 364B ca 113 kr. 
 
Därefter lite shopping på Beach Road, eller rättare sagt letade P efter en solhatt, och hittade faktiskt en rätt ok. Lunch på en av strandrestaurangerna där fiskebåtarna brukar ligga. Alla körde Fried Rice och det var jättegott, som vanligt.
 
 
 
 
Bad i poolen på området och sedan lite slappning i "Salan" efter lunchen. Söndag är marknadsdag i Ban Kram och förhoppningen var att kunna hitta lite Take Away-mat där men så blev det inte, men vi har fått en inblick i hur där är så det kan nog bli lite shopping där någon annan dag. Det är verkligen inte någon turistfälla utan en marknad för lokalbefolkningen. Allt såg inte så lockande ut, som färskt kött uppskuret och lagt på stora plåtbrickor. Flugor saknades inte... Däremot grillar de mycket kyckling och har en del annat färdiglagat som jag kan tänka mig en annan dag. Även en hel del desserter som lockade vissa i gänget. 
 
Middag blev det på Tequila Sunrise med Swedish meatballs, Fish & Chips, Schnitzel och Spaghetti Bolognese. Ibland får man bryta Thaimönstret!
 
Bilderna från marknaden blev inte så bra, starka lampor som bländade.
 
 
Kanske inte väljer just detta till middag...
 
 
Kanske inte detta heller...
 
 

Kommentera här: