Framme i Mae Phim

Efter en lång resa så är vi äntligen på plats på Bali Resicence strax utanför Mae Phim. Allt har gått jättebra, inga konstigheter egentligen bara att jag fick en ensam plats på rad 27 på plandet till Bangkok när de andra fick på rad 24. Alla var bokade på samma rad och vi fick löst det på plats. Jag sov inte någonting på planet, P och svärmor sov lite och gumman sov nog i alla fall i tre timmar. 
 
Väl framme i Bangkok gick det också bra, inga köer alls. Till min kollega så är här ett par bilder från flygplatsen. (M efter du gått i land så följ strömmen och de den blå texten till Immigration) Jag antar att Norwegian från Arlanda kommer till ungefär samma gate varje gång och då var det nog 3-4 rulltrappor på släta marken tills man börjar närma sig Immigration, så det är en liten bit.
 
 
 
Väl framme vid Immigration så kan man välja att ställa sig i den normala kön, för utländska pass, eller hålla till höger dit äldre, familjer med små barn, handikappade och lite annat löst folk kan gå. Där är mindre kö och inte lika stressigt. Tror nog att en ensam kollega skulle platsa där med ifall det är aktuellt :-)
 
Efter att man gått igenom immigraiton (passkontroll) där de också fotar en, så är det dags att hämta väskan, och i vårt fall var det bandet precis vid passkontrollen, det är ju inte säkert utan man måste läsa på monitorerna i vanlig ordning. Därefter, gå till Noting to Declere, se lagom glad ut och passera. 
 
Vår taxichaufför skulle stå vid utgång 3 och vänta på oss, det var till höger en bit efter att man kommit ut i friheten. En gullig tjej visade oss ut till vägen, hon väntade med oss tills bilen kom. Resan till huset tog lite drygt två timmar.
 
I morse vaknade vi kl. 3:30, efter 8 sköna timmar av sömn. Ingen kunde somna om och vid halv 7 åt vi frukost. Därefter tog vi en tur till Ban Phe för att bunkra lite mat, allt utom frukt och grönt, det fixar vi hos vår lokale frukt och grönsaksfamilj. Ananas, bananer, vattenmelon och lite annat blev det idag.
 
Nu hoppas vi på sol imorron så det kan bli lite strandhäng!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Marianne:

Tack för bra info och härligt att man bara kan följa strömmen...

Svar: Hihi
vardagochaventyr.blogg.se

Kommentera här: