Potatis och purjolökssoppa med bacon

800 g - 1 kg potatis
1 purjolök
1,5 l vatten
3 msk kycklingfond
0,5 dl vitt vin
2 dl matlagningsgrädde
 
rapsolja, salt, vitpeppar
 
Till servering
Stekt bacon
 
Gör så här:
1. Skala och tärna potatisen. Ansa och skiva purolöken. Fräs purjon i olja i 2-3 min. Tillsätt potatisen.
 
2. Häll på vatten och fond. Låt koka upp och koka på medelvärme tills potatisen är mjuk. Klipp baconet i småbitar och stek, låt rinna av på hushållspapper.
 
3. Ta av kastrullen från värmen. Mixa till en slät soppa. Tillsätt det vita vinet. Häll i grädden och värm upp. Smaka av med 1 tsk salt och 1,5 krm vitpeppar. 
 
Servera med bacon och ett gott bröd!
 
Bildresultat för potatis

Kommentera här: