Äntligen uppsittning

Äntligen var det då dags för första riktiga ridlektionen. Vi var på plats kl. 15 som vi skulle, spatserade in till sadelkammaren för att se vilken häst gumman skulle få. Brio, stod det, det var ingen vi hade koll på innan så det blev till att gå in i stallet och leta upp honom! Han stod precis in till vänster, där det förr i tiden var avspolningsspilta. Vi gjorde honom uppmärksam på oss och gick in och klappade honom. Han skulle borstas och hovarna skulle kratsas och så skulle man ju även gå igenom honom för att se om man såg något onormalt. Gumman var jätteduktig, kratsade tom en hov alldeses själv!
 
För mig satt mycket i ryggmärgen och kom tillbaka direkt, dock fick man ju tänka på att det var lite nya regler nu för tiden. Man måste tex vända på hästen och spänna fast honom med huvudet ut mot gången så fort man ska borsta eller sadla m.m. Detta för att de ska få en klar skillnad mellan jobb och ledighet fick vi förklarat för oss av en gullig "Stallkompis".
 
Sadling och tränsning bad vi om hjälp med, lika bra så det blir efter dagens regler. Det var inga skillnader mer än att man har "Schabrak" i stället för "Vojlock" under sadeln nu för tiden. Schabrak är en fyrkantig filt medan Vojlock är formad som en sadel.
 
Lektionen började även idag med teori innan det var dags att leda ut hästarna. Ridningen skulle ske utomhus i paddocken, och som tur var så hade det inte börjat regna är. (var lovade ett rejält regnväder till kvällen)
 
Uppsittning, skritt runt med lite start och stopp i en kvart, sedan avsittning. Kort stund men jag tror det räckte. Nästa gång blir det länger lovade Veronica, ridläraren. Vi ser redan fram emot detta :-)
 
 
Hämtat Brios sadel

 
 
Brio

 
 
Experthjälp med tränsning av "Stella"

 
 
Lycklig

 

Kommentera här: