1 september och 122 dagar kvar

Har som plan att baka bröd i Thailand. Utländska bröd är i allmänhet inte så goda anser jag. Jo, såklart om man köper bageribröd så kan det vara ok men det som finns i Mae Phim är dyrt och det bakas inte varje dag så man får ha koll på när det är färskt. Annars är det svamprostebröd från 7/11 som gäller och det tar ungefär två dagar att tröttna på det.
 
Har därför testat ett par olika recept men inget av dem har varit jättebra. Tanken är att det skall vara torrjäst, ingen mjölk utan vatten och inte bara vetemjöl. Vill ha ett bra grundrecept som jag kan variera med tex rivna morrötter, nötter eller frukt. Eftersom det är rätt varmt :-) i Thailand så funderar jag också på om man ska köra kalljästa recept, kanske jäser för fort i rumstemperatur. Har gjort ett inlägg i "Mae Phim" gruppen på FB och ställt frågan ifall någon har erfarenhet.
 
Efter frukost tog jag och vovven en skogspromenad medans de andra åkte på simskolan i Lerum. Härligt höstväder!
 
 

Kommentera här: